Bence Galatasaraylılık din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım... METİN OKTAY

4.08.2009

Antep Maçı Saati

Bizim için bir alışkanlık oldu Ağustos ayında G.Antep'te maç oynamak. Son yıllarda benim hatırladığım 3 tane Antep deplasmanı var Ağustos ayı içinde. Bunu dert etmedik tabi hiçbir zaman, bahane olarak da kullanmadık, sakatlıklar, ceza nasıl futbolun içinde varsa, sıcaklarda, buzlu zeminlerde de oynamak var. Ancak şuan hakikaten dert ettiğim ve kızdığım bir konu var ki daha lig başlamadan kafalarda birçok soru işareti bırakıyor.

Hafta sonu maçlar başlıyor. 9 Ağustos Pazar akşamına 2 maç koymayı uygun görmüş federasyon. Yayından dolayı da bu maçlardan biri 19:30 diğeri 21:45'te. Belirli nedenlerden dolayı(¿) pazara kalan 2 maç Antep'teki G.Antep-Galatasaray ve Denizli'deki Denizlispor-Fenerbahçe maçları. Şimdi normal bir insanın seçimi ne olurdu bu maçların saatleri konusunda acaba? Normal bir insan hiçbir etki altında olmadan Antep'te cehennem sıcağında oynanacak maçı 21:45'e alır, hava koşulları daha uygun olacak maçı 19:30'a alır(burada milli takımın çok önemli! bir hazırlık maçı olduğundan dolayı pazartesi maç oynama ihtimalinin de olmadığını belirtmekte fayda var). Fakat sevgili federasyonumuz tam tersi bir seçim yaptı. Bize o cehennem sıcağında maç yaptıracaklar. Akıllara da bazı sorular ve olaylar geliyor tabi hemen.

Bundan 3 sene önce V.Manisaspor'lu Meduna, yine bir Galatasaray maçında sıcağın etkisiye yere yığılıp kalmıştı. Bu sefer Ağustos ayının 19'uydu. Bir süre konuşuldu bu üzücü olay, bu sıcakta maç oynatılır mı denildi, atıldı tutuldu, sonra unutuldu tabi. Olan Meduna'ya oldu malesef. Ve de Manisa'daki o maçın başlama saati 20:00'dı.

Peki bu hafta yine böyle bir olay yaşanırsa(daha erken saatte ve çok daha sıcak bir şehirde), federasyon bunun altından nasıl kalkacak? Sporcu sağlığı tüm çıkarların üstünde yer almaz mı?

Bizim takımın menfaatlerini düşünmeyeceğiz neredeyse, sağlık herşeyden önemli ama hiçbir sporcunun öyle bir sıcakta 100% performans ile oynaması mümkün değil. Bırakın koşmayı, efor sarfetmeyii Antep'te o saatte otururken bile rahatsız olacağınız bir hava mevcut olacak.

Bir arkadaşımız geçen sezonu hatırlatıyor. Fenerbahçe'nin geçen sezon açılış maçı Antep'teydi. Ve başlama saati de 21:45'ti. Bunları yanyana koyunca ister istemez aklımıza kötü senaryolar da geliyor malesef. Herkese eşit uzaklıktayız diye yırtınan Federasyon, bazı kesimlerin etkisinde mi kalıyor, veya tamamen başkaları mı ayarlıyor herşeyi, federasyonu maşa olarak kullanarak?

Daha lig başlamadı, bizim aklımıza kurt düşüyor. Bu sezon nasıl bitecek bilmiyorum. Ama eminim "şampiyonluk sadece kazanılmaz" deyip 3 sene üstüste şampiyonluk sözü verenlerin maşası olanlar çok iyi biliyorlardır nasıl biteceğini. Herşey kurulmuş. Oyuncular rolünü oynayacak sadece. Çok üzgünüm ama ben bunları bugünden itibaren düşünmeye ve kafayı yemeye başladım.

Tepki için de çok erken diye düşünenler olabilir, belki sallamayacaklar ama mailimi de gönderdim tff@tff.org 'a. Gün gelir kaale alınacağımız tepkiler de veririz...

Hiç yorum yok: