Bence Galatasaraylılık din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım... METİN OKTAY

3.07.2009

Profesyonellik, İş Tanımı ve Kurumsallaşma

Sonunda Galatasaray sistem takımı olduğunu, hedefleri olduğunu ve bu hedeflere bir kalkınma planı dahilinde, bir sistem bütünlüğünde ulaşabileceğini anladı. Son zamanların en kurumsal yapılanması oluşuyor sarı-kırmızı’da. Önce teknik direktör, daha sonra kurmay ekibi ve sonunda alt yapı oluşumu. Rijkaard, Neeskens ve Pujol. Bir sistemi varedebilmek için geldiler Galatasaray’a. O sistem ki tüm dünya gıpta ediyor.

Galatasaray’da uzun zamandır ilk defa hedefler belli, sistem belli ve ihtiyaçlar bu sistem doğrultusunda belli. Yani, hastayı çok iyi muayene eden bir hekim grubu ve ameliyatı en doğru şekilde yapacak uzmanlar var. Kısa dönem planı yok, her şey en az 3 senelik. Bundandır ki; Rijkaard 28’den gün almışları kadrosuna ekletmiyor. Bana sistemi kurmakta yardımcı olacak oyuncu lazım diyor. Sırf bu nedenle 4-3-3’ün daha kolay oturması için 20’li yaşların başındakiler tercih edilmemiş olabilir, 4-3-3 tecrübesi olanlar ön sıralara kaymış olabilir.

Soldan sağa: Kewell - Baros – Keita. 4-3-3’ün ön düzeni belli oldu; Arda Turan’ın yeni mevkisi de. Arda bu sene Iniesta’lığı da yapabilirse belki Aslantepe’yi göremeyebilir. Topal da garati olduğuna göre geriye kalıyor Tobias Linderoth, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Barış Özbek, Mehmet Güven isimli “Maça 5lisi” grubundan hangisinin tercih edileceği. Bu durumda Servet ve Lincoln’ün akıbetleri transferi direk ektileyecek hadiseler. Sanırım bundan sonra giden olmadan gelen de olmayacak; tabi gelenin yabancı olacağını varsayarsak.

Sonunda Galatasaray ne istediğini bilen, hedefleri doğrultusunda yürüyen, planlarını uzun döneme yayan, arsız değil eksikleri kapatan transferler yapan bir takım oldu. Senelerdir beklediğimiz gibi.
by YSAL

4 yorum:

Luisa Loida dedi ki...

hola bendiciones

Doruk dedi ki...

'Maça 5lisi'nden Barış daha formaya yakın gibi geliyor bana, ayrıca Mehmet garanti olmayabiir belki, formsuz olduğu zamanlar olabilir.

mischa dedi ki...

Doruk Barış'ın hücuma pek destek veremeyen bir yapısı var. Bu Rijkaard'ın oyun planına ters düşebilir.

Doruk dedi ki...

Rijkaard'ın düşünce yapısı total futbola uyuyor, yani takım halinde hücum ederken takım halinde defans yapmayı düşünecektir, Barış'ın hücum yönünü arttırmak için çaba gösterecektir, Barış sahadaki mücadele için çok önemli bir futbolcu diye düşünüyorum.